Novodobni TABU v fitnes industriji

Novodobni TABU v fitnes industriji

Posted by on 23:08 in Davor, treningi, hrana,.. | 0 comments

 

“Želim se bolje počutiti.”, “Spolno slo je u riti in želim si spremembe.”, “Ne želim si mišic, ampak se pridem samo zgonit oz. dobiti malo tonusa v mišicah.”, “Uživam v treningih, vizualnost je sekundarnega pomena.”, “Igranje z otroci mi pomeni ogromno, pa vendar nisem v stanju dohitevati njihove igrivosti.”, “Služba mi pobere vso energijo, nekaj moram narediti zase.”, “Povečan holesterol, prekomerna teža in odstotek telesne maščobe so visoko nad priporočljivim stanjem, to počnem zaradi zdravja.”, “Želim samo bolj čvrsto ritko, da se bom v kopalkah počutila bolj lagodno.” ,… in tako dalje in tako dalje.

 

To so vsi odgovori, ki jih redno srečujem(o) v gymu. Zanimivo.. nikoli oz. ZELOOO redko pa naletim na najbolj iskren odgovor, in sicer: “Želim si izgledati TOP! Kockice, oblikovana ramena, močne noge, itd. A veš kaj mislim?” – Jap, točno vem, kaj si želiš in z veseljem ti pomagam!!

Vsi bi se radi počutili dobro, bili zdravi, imeli nizek odstotek maščobe, se igrali z otroci, bili zmožni teči, AMPAK noben si ne želi izgledati privlačno (bodisi sebi ali drugim)? Hahaha CUT THE BULLSHIT, PLEASE!!

Da ne ponavljam zgoraj naštetih odgovorov (izgovorov), ja vse to je res, ampak je to res razlog zakaj telovadite? Izraz telovadba uporabljam zgolj zato, ker vem, da marsikdo ne ve, kaj pomeni izraz trenirati.. Kakorkoli, če si želite rezultatov, ste disciplinirani, trenirate dovolj močno (in pametno), skrbite za regeneracijo in hrano, če je trening del vašega življenja, potem naj vas ne skrbi.. zdravje bo na vaši strani, prav tako dobro počutje, samozavest, libido, privlačnost do nasprotnega spola (tudi istega spola, itak haha), z otroci se boste brez problema igrali, v kopalkah boste čudoviti, itd. Če pa je trening samo nujno zlo, pa ste žal na napačni poti..

Ciljam na navadne smrtnike, ne profesionalne in polprofesionalne športnike. Za njih je performance na prvem mestu. Biti močnejši, hitrejši, bolj vzdržljiv, itd. je njihova prioriteta, ki pa ji po večini sledi tudi visual appearance, odvisno od športa.

Iskreno ne vem, kdaj je to postal razlog, ki bi se ga morali sramovati? Mislim halo, kdo si ne želi izgledati dobro? KDORKOLI PRAVI, DA SI TEGA NE ŽELI LAŽE SAM SEBI IN LJUDEM OKOLI SEBE!! Seveda si želiš (p)ostati gibčen, biti močnejši, bolj vzdržljiv, hitrejši, imeti imeti energijo za okopavanje vrta in igro z otroci, se spraviti v predporočna ali prednosečniška oblačila, vsi imamo neke želje, neke zastavljene cilje (no, če nimaš ciljev RES izgubljaš čas!), ki jim sledimo, pa vendar ne želimo izgledati hudo, resno? 😀

 

No, da ne bo pomote, moj razlog za trening ni samo telo vredno občudovanja.. Sam stremim k moči, hitrosti, eksplozivnosti, pa vendar želim izgledati nadpovprečno. Velik razlog je tudi ta, da so gym in uteži način mojega življenja, to si lahko privoščim in v tem neizmerno uživam. Kot osebni trener želim biti vzor svojim varovancem oz. varovankam, rad pomagam ljudem izpolniti želje in izboljšati kakovost življenja, pa vendar, kaj je v večini primerov naša naloga? Lose fat & build muscle, simple as that.

 

Zakaj po drugi strani zapravljate toliko denarja za cunje, obutev, avte, solarije, manikure, frizerje, itd.? You don’t need to, you don’t wanna look good, why bother? :) #lol

No, tukaj se bodo oglasili vsi tisti, ki zaradi družine nimajo časa, vsi tisti, ki imajo ogromne njive za obdelovati, vsi tisti, ki sedijo v pisarnah tudi po 16ur dnevno.. poznam in razumem vse razloge, tudi spoštujem, pa vendar; sem priča zgoraj naštetim ljudem, ki trenirajo in se trudijo po najboljših močeh, pri meni ali drugih trenerjih. Če je želja dovolj velika, you’ll find some time for yourself.. 😉

 

Vem, da je veliko lažje odpreti hladilnik in se nažirati, biti naprespan od srfanja po internetu celo noč, kriviti družino in vrt.. Ampak, če za trenutek pomislite, kaj lahko telesna transformacija potegne za seboj? Vsi, ki pravite, da je razlog družina, kakšen zgled je to za otroke, če imate 30kg preveč, ste več pri zdravniku in v McDonaldsu, kot na vrtu ali v naravi, na krožniku krofi in zvrhane porcije ocvrtih “dobrot”, na morje ne hodite, ker ne najdete primernih kopalk, preko spleta pa opravljate vsako fotko uspešne preobrazbe ali pa izklesane podobe privlačenga moškega/ženske.. kakšen je to zgled? To je ok? Kako naj bo malček nasprotje vsega naštetega?

 

 

Pa ne ciljam na to, da bi morali vsi tekati okoli izklesani  :) hehe daleč od tega, vsak ima svoje ideale in želje, ampak vse ima svojo ceno. Ne vidim slabosti v tem, da izgledaš vizualno bolano (v mojem žargonu je to superlativ za nerealno hudo haha).. vidim pa malo morje slabosti v prekomerni teži, telesni maščobi, nezadovoljstvu, antidepresivih, zdravilih, krofih, pomanjkanju samozavesti, neredni menstruaciji, neplodnosti, slabi telesni pripravljenosti, sladkorni bolezni.. in še bi lahko našteval.

 

 

NE me narobe razumeti, 6pack ne bo rešil vseh težav, jih bo pa večino (mogoče tudi vse) permanentno izbrisal iz življenja! #workhard #dreambig

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja