Prvi zmenek

Prvi zmenek

Posted by on 12:34 in Nagrajenca Urša & Jaka | 0 comments

Pozdravljeni!

 

Pred kratkim ste lahko zasledili (oz. tudi sodelovali) nagradno igro, ki je bila objavljena na interntni strani. Niste? Izbral sem dva kandidata, Urša in Jaka, primerna za 3-mesečno preobrazbo, treninge, nasvete, meritve, itd. for free. No, naj preidem k bistvu, vse kar se bo dogajalo z njima skozi trenažni proces, odvajanje od sladkorja, njune misli,.. skratka želja je spremeniti celoten lifestyle. Vse boste lahko zasledili na blogu, na njunem zavihku. Ok? Pa gremo v akcijo..

 

Na našem prvem “zmenku” smo opravili prve pogovore o željah, opravili meritve, sam sem jima predstavil plan dela v gymu in doma v kuhinji, Urša in Jaka pa sta me dobesedno zasula z vprašanji, kar je dokaz njune zagnanosti in želje po spremembi.

MERITVE, po pričakovanjih, niso ravno vzpodbudne, ampak to je tudi razlog, da sem ju izbral. Izziv in motivacija, iz moje in njune strani! BIG like :) prekomerna teža, odvečna telesna maščoba in visoook delež viscelarne maščobe. Seveda, odvisnost od sladkorja (vseh vrst “cukra”, od žitaric do predelanih sladkorčkov) je stvar s katero se bomo spoprijeli v začetnem mesecu ali dveh. Nadomestiti vse te OH-je z dobrimi maščobami in navadit organizem, kot prvotni vir energije izkoriščati maščobe. Če nam ta zadeva uspe v treh mesecih in se navadimo neke doslednosti, tudi rezultat ne bo izostal, ciljam na kratkoročen in dolgoročen rezultat.

 

Ime

Datum

Biološka starost (leta)

Visceralna maščoba

TT (kg)

M (%)

M.masa (kg)

K. gostota (kg)

Urša Sonnenweld

17.3.2015

46

9             (6)

84,5 (70-73)

43,4 (35)

45,4

2,4

Jaka Petrič

17.3.2015

50

18  (14-15)

122,7 (105-107)

37,3 (30)

73,1

3,8

* Z modro barvo so označene meritve po 3 mesecih oz. željeni rezultati.

 

UVODNI TRENING je minil v prijetnem vzdušju. Kar so pokazale meritve se je odražalo v našm trening centru, in sicer: zadihanost, pretirano znojenje, zakrčenost, skratka zelo slaba fizična pripravljenost. Še en ogromen izziv pred nami, juhuuu :) haha kakorkoli že, veseli pa me dejstvo, da je njuna gibljivost na nivoju, ki nam omogoča “taprave” treninge že na samem začetku. Vedno, ampak vedno je pozornost na dobrem gibalnem vzorcu.

Aja, trening je bil ubistvu valčkanje in aktivno ogrevanje z aktivacijo zadnjice ter trupa. Za prvič, sem bil zadovoljen.. Urša in Jaka pa zelo utrujena hehe :)

 

Lahko pa ju izpostavim, kot tipičen primer mladih staršev, prezasedenih za svoje zdravje, utrujenih od slabe hrane in manjka gibanja. Jaka, kot bivši zagrižen športnik, bo imel prednost ravno v tem, ker ve kaj pomeni trdo delo in predanost ciljem. Na drugi strani ima Urša prednost v tem, da je njen delež viscelarne maščobe dovolj nizek, da naju ne bo oviral pri izgubi odvečne telesne maščobe.

 

No, to je nekaj s prvih meritev in prvega treninga, se beremo kmalu.. svet je lep! Coach D

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja